Toto vynikající jídlo jsem pomocí Google překladače piloval z čínských stránek velmi dlouho, než se mi podařilo uvařit to co znám z čínských restaurací. Ono vařit podle autentických čínských receptů je velmi velký problém, poněvadž jako my máme spousty různých verzí, oni jich mají desítky. Což potom je problém, co je vlastně autentický recept, podle mě to neví ani oni sami.
Ingredience:
pro 2 porce
- pórek, tady těžko říct kolik pač jsou velmi velké rozdíly asi tak hrst do každé porce
- arašídový olej
Zálivka:
- 4 lžíce rýžového vína
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžička rajského protlak
- 2 lžičky Pekingské omáčky, jedná se o pekingskou omáčku na kachnu
- 2 lžíce ústřičné omáčky
- 4 lžíce vývaru
- sezamový olej 1/2 lžičky 2 ml
Na naložení masa:
- 400 g vepřového masa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového vína
- 2 lžičky škrobu
Postup:
- nejprve si nakrájíme všechny ingredience a začneme vepřovým masem, To nakrájíme asi na 3 milimetry tlusté plátky a pokusíme se z nich vytvořit nudličky o délce do 4 centimetrů a šířce 3 až 5 milimetrů
- v misce si připravíme směs na naložení masa a pak do něj dáme nakrájené maso
- maso nechte naložené minimálně 10 minut, já nechávám přes noc.
- pórek nejprve nakrojíme asi tak do půlky průměru a poté nakrájíme na tenké nudličky přibližně 2 mm
- arašídový olej rozpálíme na vysokou teplotu a potom zprudka orestujeme za stálého míchání vepřové maso, maso by mělo jít od sebe nemělo by být slepené
- snížíme teplotu a poté přidáme všechny ingredience na zálivku, já osobně si ji připravuju do hrnku předem, přeci jenom je to rychlovka a potom už není čas
- necháme chvilku povařit
- stáhneme ze sporáku, a vmícháme pórek