Menu

Hui Guo Rou – Dvakrát vařené vepřové – 回锅肉

29.10.2024 - Čínská kuchyně, Hlavní chody

S tímto pokrmem jsem se poprvé setkal v čínském bistru na pražském Chodově. Číňan to dělalo velmi svérázným způsobem, ovšem bylo to výborné. Dlouho jsem sháněl recept, a ještě delší dobu jsem zjišťoval jaké ingredience do toho vlastně patří. V čínských receptech, byly ingredience, které se daly sehnat jenom tam. Nakonec jsem zjistil že oni spíš psali o konkrétních firmách o konkrétních výrobcích. Když jsem to nakonec rozklíčoval, podařilo se mi to na několikátý pokus replikovat. Zas opět se jedná o několik receptů, které jsou od sebe dosti odlišné. Já jsem se chytl jednoho z nich a výsledek byl výborný. Snad bude chutnat i vám. Všechny ingredience seženete na sapě, nebo v jiných obchodech s vietnamskými či čínskými potravinami.
 



Ingredience:
pro 2 porce


Na omáčku:


 Na vaření masa:

 Na vaření masa:

  1. do hrnce dáme vodu a koření a přivedeme k varu
  2.  až se voda začne vařit přidáme maso a vaříme přibližně 20 minut maso by mělo být uvařené tak napůl
  3.  necháme vychladnout a pak nakrájíme na plátky o tloušťce 2 milimetrů
  4.  rozpálíme olej na vysokou teplotu přidáme nakrájený bůček a smažíme 2 až 3 minuty maso by mělo začít hnědnout
  5.  přidáme nakrájený zázvor a smažíme přibližně 30 sekund
  6.  maso vyjmeme a dáme stranou
  7.  přidáme chilli pastu a smažíme přibližně 30 sekund dokud se nespojí s olejem
  8.  poté přidáme pekingskou omáčku a sečuánský pepř
  9.  mícháme dokud se ingredience nespojí
  10.  dáme jarní cibulku a stonky česneku rychle zamícháme
  11.  vrátíme do pánve maso a mícháme dokud se všechny přísady nepromíchají
  12.  nakonec přidáme rýžové víno a vývar

Napsat komentář