Pálivé soté s čerstvou thajskou bazalkou, zeleninou a kuřecím masem
Ingredience:
pro 4 porce
- 600 g kuřecího masa
- 2 hrsti thajské bazalky
- 12 malých thajských chilli papriček
- 2 lžíce cukru (nejlépe palmový)
- 8 str. česneku
- 5 lžic rybí omáčky
- olej
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 dl ústřicové omáčky
- 4 cibule
- 4 papriky
- 2 naběračky masového vývaru
Postup:
- Nasekáme kuřecí maso nebo hrubě nameleme.
- Maso zprudka orestujeme na oleji.
- Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a chilli a minutu restujeme.
- Přidáme rybí omáčku, ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, osladíme a cca 3 min dusíme.
- Lehce zředíme masovým vývarem.
- Nakonec už při vypnutém sporáku přidáme papriku a thajskou bazalku.
Příloha:
Jasmínová rýže