Rybí omáčka se v Thajsku a ve Vietnamu a dalších zemích jižní Asie používá jako sůl. Říká se že dobrá omáčka smrti a ta spatná strašně smrti.
Jsou ale roždíly mezi thajskou a vietnamskou omáčkou, každá voní (smrdí) trochu jinak.
Já používám tyto.
Většinou se dají dobře sehnat a pokud přeci by byl problém tak v SAPE to problém není, existuji i e-shopy,
nebo také v Thai’s Asian Food Shop ve Francouzská 66, Praha 10
11 thoughts on “Thajská rybí omáčka”
Pingback: PHAD THAI KAI – KUNG | Recepty od Rosti
Pingback: PHAD GRA PAO | Recepty od Rosti
Pingback: Tom Kha Gai – Kuřecí polévka s mlékem | Recepty od Rosti
Pingback: Pho bo | Recepty od Rosti
Pingback: TOM KHA KUNG – Polévka s kokosovým mlékem a krevetami | Recepty od Rosti
Pingback: Gang Gai Né Mai Dong | Recepty od Rosti
Pingback: KAENG PHED KAI – kuře na červeném kari | Recepty od Rosti
Pingback: Thajsky salát s vepřovým masem | Recepty od Rosti
Pingback: Pad Kee Mao – Opilcovy nudle | Recepty od Rosti
Pingback: Krevety a sépie po Thajsku | Recepty od Rosti
Pingback: Tom Yam Kung | Recepty od Rosti