Menu

Thajská rybí omáčka

4.4.2015 - Ingredience

rybi-thajska

Rybí omáčka se v Thajsku a ve Vietnamu a dalších zemích jižní Asie používá jako sůl. Říká se že dobrá omáčka smrti a ta spatná strašně smrti.

Jsou ale roždíly mezi thajskou a vietnamskou omáčkou, každá voní (smrdí) trochu jinak.

Já používám tyto.

Většinou se dají dobře sehnat a pokud přeci by byl problém tak v SAPE to problém není, existuji i e-shopy,

nebo také v Thai’s Asian Food Shop ve Francouzská 66, Praha 10

11 thoughts on “Thajská rybí omáčka

  • Pingback: PHAD THAI KAI – KUNG | Recepty od Rosti

  • Pingback: PHAD GRA PAO | Recepty od Rosti

  • Pingback: Tom Kha Gai – Kuřecí polévka s mlékem | Recepty od Rosti

  • Pingback: Pho bo | Recepty od Rosti

  • Pingback: TOM KHA KUNG – Polévka s kokosovým mlékem a krevetami | Recepty od Rosti

  • Pingback: Gang Gai Né Mai Dong | Recepty od Rosti

  • Pingback: KAENG PHED KAI – kuře na červeném kari | Recepty od Rosti

  • Pingback: Thajsky salát s vepřovým masem | Recepty od Rosti

  • Pingback: Pad Kee Mao – Opilcovy nudle | Recepty od Rosti

  • Pingback: Krevety a sépie po Thajsku | Recepty od Rosti

  • Pingback: Tom Yam Kung | Recepty od Rosti

  • Napsat komentář