Menu

Gang Gai Né Mai Dong

13.7.2015 - Hlavní chody, Thajská kuchyně

Gang Gai Né Mai Dong

 

Gang Gai Né Mai Dong – Kyselé bambusové kari

Toto kari dělám dost často, protože mám rád jemnou kyselost z nakládaných bambusových výhonků a výbornou chuť červené kari pasty.

 

Ingredience:
pro 4-6 porcí

 

 

Postup:

  1. pokud vaše kyselé bambusové výhonky jsou velké, nakrájejte je na velikosti sousta
  2. nakrájejte maso na kostky cca 1.5cm
  3. umyjte a nakrájejte thajskou bazalku
  4. papriky zbavte semen a nakrájejte na nudličky
  5. v případe že je nechcete vyndávat z jídla tak kafrové listy zbavte středu stonku
  6. v hrnci na mírném ohni, rozmíchejte ¼ kokosového mléka a červenou kari pastou
  7. po několika minutách se směs zhoustne, pravděpodobně budete za potřebí snížit teplotu, tak tak učiňte mohlo by to nepříjemně stříkat
  8. poté, co na povrchu uvidíte červený olej přidejte další ¼ kokosového mléka
  9. opět míchejte dokud nevidíte znovu červený olej, plovoucí na vrcholu
  10. po té přidejte kuřecí a kuřecí maso a za stálého míchaní duste cca 2min
  11. přidejte kyselé bambusové výhonky a opět za stálého míchaní duste cca 1min
  12. přidejte zbytek kokosového mléka a vodu prohrejte
  13. přidejte nakrájené papriky a kafrové listy a stálého míchaní duste cca 2min
  14. ochutnejte a podle potřeby dejte rybí omáčku
  15. těsně před podáváním přidejte bazalku

 

 

Příloha:

Jasmínová rýže
rýžové nudle

Napsat komentář