Gang Gai Né Mai Dong – Kyselé bambusové kari
Toto kari dělám dost často, protože mám rád jemnou kyselost z nakládaných bambusových výhonků a výbornou chuť červené kari pasty.
Ingredience:
pro 4-6 porcí
- 500 ml šálek kokosového mléka
- 3 polévkové lžíce červené kari pasty
- 600 g kuřecích prsou
- 800 g kyselé bambusovými výhonky
- 600 ml vody
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 Jalapeno Peppers jedna se o náhradu za prig chee fah
- 5 kafrových listu
- 5 snítek thajské bazalky
Postup:
- pokud vaše kyselé bambusové výhonky jsou velké, nakrájejte je na velikosti sousta
- nakrájejte maso na kostky cca 1.5cm
- umyjte a nakrájejte thajskou bazalku
- papriky zbavte semen a nakrájejte na nudličky
- v případe že je nechcete vyndávat z jídla tak kafrové listy zbavte středu stonku
- v hrnci na mírném ohni, rozmíchejte ¼ kokosového mléka a červenou kari pastou
- po několika minutách se směs zhoustne, pravděpodobně budete za potřebí snížit teplotu, tak tak učiňte mohlo by to nepříjemně stříkat
- poté, co na povrchu uvidíte červený olej přidejte další ¼ kokosového mléka
- opět míchejte dokud nevidíte znovu červený olej, plovoucí na vrcholu
- po té přidejte kuřecí a kuřecí maso a za stálého míchaní duste cca 2min
- přidejte kyselé bambusové výhonky a opět za stálého míchaní duste cca 1min
- přidejte zbytek kokosového mléka a vodu prohrejte
- přidejte nakrájené papriky a kafrové listy a stálého míchaní duste cca 2min
- ochutnejte a podle potřeby dejte rybí omáčku
- těsně před podáváním přidejte bazalku
Příloha:
Jasmínová rýže
rýžové nudle