Menu

Tom Yam Kung

4.11.2016 - Polévky, Thajská kuchyně

tom-yam-kung

Ostrá thajská krevetová polévka Tom Yam Kung

Ingredience:
4 porce 

 

Postup:

  1. v případě neloupaných krevet, krevety zbavte krunýře ale ocásky možno ponechat
  2. nařízneme je a odstraníme střívko (je-li to třeba)
  3. žampiony očistíme a nakrájíme je na čtvrtky
  4. cibuli nakrájíme na vetší půlměsíce
  5. chili, česnek a galangal nakrájíme na drobno
  6. citronelu zmáčkneme plochou stranou noze nebo ji lehce naklepeme paličkou a nakrájíme ji na asi 5 cm dlouhé kousky
  7. na oleji rychle lehce orestujeme feferonku se zázvorem a česnekem (cca 2-5 sec)
  8. přidáme žampióny a opečeme je do zlatova
  9. přidáme červenou kari pastu a tom yum pastu a cca 10-30 sec restujeme
  10. předáme vývar a přivedeme k varu
  11. pak přidáme citronelu, kafrové listy a cca 5 min vaříme
  12. přihodíme krevety a vaříme dokud nezrůžoví
  13. ochutíme solí, pepřem, cukrem, rybí omáčkou a limetkovou šťávou
  14. před podáváním můžeme vyjmout citronelu a kafrové listy
  15. servírujeme do misky a posypeme hrubě nakrájeným koriandrem

 

Napsat komentář