Čerstvý koriandr je bylinka s aromatickými, střapatými zelenými listy. Využívá se ve i v asijské kuchyni, nesmí chybět ve vietnamské polévce pho bo. Pozor na záměnu – vypadá jako hladkolistá petržel (sám se ti to jednou zapletl). Koriandr napomáhá trávení a pročišťuje celé tělo.
Bohužel tato vynikající bylinka nechutná všem, děli se to na lidi kteří ho miluji a na lidi co ho nesnáší.
Rady při nákupu:
Čerstvý koriandr koupíte ve vietnamských obchodech, na tržištích nebo ve velkých supermarketech a také v SAPE to problém není, nebo v Thai’s Asian Food Shop ve Francouzská 66, Praha 10. Barva listů by měla být krásně zelená a svěží, povadlé listy zabarvené do žluta nekupujte. A čím nahradit koriandr? Bohužel ničím. Jeho specifická chuť je v pokrmech nezaměnitelná.
Použití v kuchyni:
Čerstvý koriandr se přidává do salátů, ale také do pokrmů z hovězího a vepřového masa. Nalezneme ho v mnoha exotických receptech. Je také často součástí indického koření. S jeho chutí se setkáme i u nakládaných hub, okurek, ale také v pečivu a omáčkách. Své využití nachází také ve výrobě alkoholických nápojů.
Skladování:
Listy koriandru skladujte v suchu a chladu. Nejvhodnější je koriandr pěstovat v domácích podmínkách, v květináči za oknem.
9 thoughts on “Čerstvý Koriandr”
Pingback: Pho bo | Recepty od Rosti
Pingback: Tom Kha Gai – Kuřecí polévka s kokosovým mlékem | Recepty od Rosti
Pingback: Hovězí po sečuánsku | Recepty od Rosti
Pingback: Indická rajčatová polévka s koriandrem | Recepty od Rosti
Pingback: Okurková raita | Recepty od Rosti
Pingback: Kuřecí Biryani | Recepty od Rosti
Pingback: TOM KHA KUNG – Polévka s kokosovým mlékem a krevetami | Recepty od Rosti
Pingback: Dušené hovězí cibulí | Recepty od Rosti
Pingback: Tom Yam Kung | Recepty od Rosti