Menu

Hovězí po sečuánsku

5.4.2015 - Čínská kuchyně, Hlavní chody

Kurecí po sečuansku

kureci secuan

Hovězí po sečuánsku
hovezi secuan 3

Krevety po sečuánsku
krevety secuan

Toto jídlo se děla s v různých kombinacích (jakož to většina čínských jídel), a proto zmíním všechny tři co mam vyzkoušené.

Ingredience:
na 4 porce

Na omáčku

Postup:

  1. Rozšleháme bílek a škrobovou pasu, přidáme špetku sóly.
  2. Maso důkladné v ni obalíme a uložíme na hodinu do chladničky. V případě krevet: Syrové krevety vyloupeme, Máme-li k dispozici pouze předvařené, tento krok vynecháme.
  3. V předehřátém woku nebo na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso nebo krevety a smažíme je:  -hovězí cca 3-5min,  -svíčková a kuřecí stačí 2min,  -krevety 1min
  4. Potom je přeneseme na vrstvu papírových utěrek, aby se z nich odsál nadbytečný tuk.
  5. Vedle v kastrůlku si připravíme 2 lžíce sezamového oleje zlehka orestujeme cibulku, česnek a zázvor.
  6. Přidáme zbytek surovin na přípravu omáčky, přivedeme k varu a rozmícháme nahladko.
  7. Opět dáme maso zpět do prázdného rozpáleného woku a  přidáme omáčku a prudce ji restujeme cca 1min.
  8. Hotový pokrm upravíme na talíř.
  9. Ozdobíme listy koriandru a podáváme.

Příloha:

Jasmínová ryze

Napsat komentář