Sójové omáčky se používají hlavně v Čine a Japonsku.
Tady musím upozornit že v žádném případě nepoužívám českou sójovou omáčku, má úplně jinou chuť, dále chci varovat před čínskými, neříkám že jsou všechny spatně ale některé nejsou vyráběné fermentaci ale nějakým chemickým procesem a jsou také výrazně levnější.
Já používám Kikomman a Tamari vycházení cca 100Kč/500ml.
Většinou se dají dobře sehnat a pokud přeci by byl problém tak v SAPE to problém není, existuji i e-shopy,
nebo také v Thai’s Asian Food Shop ve Francouzská 66, Praha 10
12 thoughts on “Sójové omáčky”
Pingback: Kung Pao | Recepty od Rosti
Pingback: PHAD GRA PAO | Recepty od Rosti
Pingback: PHAD THAI KAI – KUNG | Recepty od Rosti
Pingback: Hovězí po sečuánsku | Recepty od Rosti
Pingback: Pečený bůček po asijsku | Recepty od Rosti
Pingback: Semur djawa | Recepty od Rosti
Pingback: Smažené čínské nudle s kuřecím masem | Recepty od Rosti
Pingback: Vepřové maso s ústřičnou omáčkou | Recepty od Rosti
Pingback: Nudle na thajské kari | Recepty od Rosti
Pingback: Smažené rýžové nudle s kuřecím masem | Recepty od Rosti
Pingback: Marinovaný jazyk v sójové omáčce | Recepty od Rosti
Pingback: Kuřecí s pomerančovou omáčku – Cơm gà sốt cam | Recepty od Rosti