Menu

Kung Pao

4.4.2015 - Čínská kuchyně, Hlavní chody

kung pao uprav

Najít na internetu recept na zaručené pravé Kung pao je věc téměř nemožná, tak jsem navštívil čínské stránky (taky kde jinde bych hledal opravdu autentický recept), ale i tam jsem narazil, objevila se stránka s cca dvaceti recepty na Kung pao. Z toho jsem usoudil, že asi žádný takový pravý recept není.
Vzal jsem si tedy inspiraci z těchto receptů a z toho, co jsem ochutnal v restauracích, a vytvořil toto.

Ingredience:
pro 4 porce

Zálivka

Na naložení masa

Postup:

  1. rozšleháme vejce se solí, sójovou omáčkou a nakonec přidáme bramborový škrob a opět rozšleháme
  2. nakrájíme si maso na kostky,  přidáme do rozšlehaného vejce a promícháme; necháme aspoň 2 hod. odležet v lednici
  3. nakrájíme mrkev na slabé plátky, cibuli na vetší kostky a rozdělíme po vrstevnicích, na stejné kousky nakrájíme i papriku
  4. orestujeme zprudka zeleninu na suché pánvi a dáme stranou (toto se nemusí dělat, pokud vlastníme výkonný hořák cca 9KW a wok pánev)
  5. orestujeme maso, dokud se nezatáhne, přidáme zeleninu, arašídy, restujeme cca 1 – 2 min. a zalijeme zálivkou, stáhneme plamen a podusíme cca 1 min.


Příloha:

Jasmínová rýže

Napsat komentář