Nevím, jak vy ale já rad bůček pěkně vychladlý a na chleba namazaný, ale jen klasika mi přišla nudná tak jsem vymyslel toto a kupodivu to chutnalo všem tak tady je onen recept.
Ingredience:
- 1.5 Kg bůčku
- 200 g sádla
na napichováni:
- 1 dl vody
- 2 lžičky soli
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce Kecap manis
Marináda na potírání:
- 4 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce česnekové pasty
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce Kecap manis
- 2 lžičky drceného kmínu
- 1 Lžička pepře
- 1 Lžička soli
Postup:
- napíchat směsi (injekční stříkačkou s vetší jehlou, prodává se i souprava k tomu určena) a nechat cca 24hod odležet
- na sádle prudce osmažíme že všech stran
- předehrát troubu na 120°
- maso potřít že všech stran marinádou
- přikrýt dát péct kůži dolů občas potírat
- po 3 hod otočit a nařezat kůži na cca 1-2cm čtverečky
- péct další 2 hod
- Po 2hod přidat na 200° a odkryté péct cca 20-30min a potírat marinádou
Příloha:
jako předkrm podáváme studene s chlebem který se námaze výpekem a maso se da navrh
jako hlavni chod vařené brambory, nebo kdedlík a zelí