Ingredience:
na 3-4 porce
Na vařeni
- 1 l vody
- 2 jazyky
- 50 ml sójové omáčky
- 50 ml rýžové víno
- 2 cm zázvoru
- půl cibule
- sůl
Omáčka k podáváni
- 1 malá sběračka vývaru
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička octa
Postup:
- vepřový jazyk spaříme a oloupeme
- zbavíme podjazyčí
- oloupaný jazyk dáme vařit spolu se sójovou omáčkou, rýžovým vínem, zázvorem, cibuli a solí
- vaříme do měkka, ale nerozvařit, je lepší když je tužší, lepe se kraji
- uvařeny jazyk necháme vychladnout
- smícháme si omáčku k podávaní (vývar, sójová omáčka, ocet)
- jazyk nakrájíme na tenké plátky a zalije se omáčkou