Toto jídlo vyžaduje velmi výkony sporák a ideální je i wok pánev, návod je přizpůsoben domácímu prostředí ale i tak používám 4000W horák na běžných 2000W je výsledek nejisty.
Zkoušel jsem i 9500W a wok pánev, je to opravdu ideální ale doma bez výkonného odsavače nepoužitelné ale, výsledek byl opravdu vynikající ale zároveň je to honička. Cele jídlo je do 2min hotové. Nudle dělejte vždy po jedné porci na velmi výkonem hořáku lze udělat i dvě.
Ingredience:
- 4 porce
- 2 ks kuřecích prsou
- 1 nudle
- 50 ml sójové omáčky
- 100 ml rýžového vína
- 1.5 Lžička soli
- 2 lžičky thajského kari
- 1 lžičky glutamanu sodného
- 2 cibule
- 1/2 velký pórek
- 1 vetší mrkve
- arašídoví olej
- sůl
Postup:
Příprava:
- připravíme si marinádu smíchaným sójové omáčky, rýžového vína, soli, kari a glutamanu sodného
- nudle uvaříme dle návodu
- scedíme a důkladně propláchneme studenou vodou
- vrátíme do hrnce v kterém jsme to vařili a zalijme 3 sběračky marinády a důkladně promícháme
- nakrájíme maso na menší nudličky a naložíme do 4 sběraček marinády
- pórek nakrojíme do půlky a pak z něho nakrájíme kolečka a rozdělíme od sebe
- cibuli nakrájíme na půlměsíce a rozdělíme od sebe
- mrkev na hranolky cca 2 mm
samotné smažení (to probíhá velmi rychle) vždy to dělejte po jedné porci!
- do velmi rozpálené pánve vhodíme cca sběračku masa restujeme par sekund
- po té přihodíme nudle restujeme 30-90 sekund podle toho jaký tip hořáku máme
- přihodíme mrkev a cibuli a restujeme 30-90 sekund
- zalijme cca pul sběračky marinády a restujeme 15-30 sekund
- na konec dáme pórek a restujeme 10-20 sekund
- a můžeme podávat