Menu

Vepřové maso s ústřičnou omáčkou

7.6.2015 - Čínská kuchyně, Hlavní chody

veprove s ustricnou omackou

Ingredience:
pro 4 porce 

 

Zálivka

 

Na naložení masa

 

 

Postup:

  1. Smícháme škrob s vodou a sůl
  2. nakrájíme si maso na tenké plátky cca 3mm a pak z nich uděláme nudličky
  3. smícháme s škrobem a soli necháme aspoň 2 hod. odležet v lednici
  4. nakrájíme mrkev na slabé plátky, cibuli na vetší kostky a rozdělíme po vrstevnicích, na stejné kousky nakrájíme i papriku
  5. pórek očistíme a nakrojíme do pul a pak z něj nakrájíme kolečka
  6. orestujeme zprudka zeleninu na suché pánvi a dáme stranou (toto se nemusí dělat, pokud vlastníme výkonný hořák cca 9KW a wok pánev)
  7. orestujeme maso, dokud nezměkne cca 5min, přidáme zeleninu, restujeme cca 1 – 2 min. a zalijeme zálivkou, stáhneme plamen a podusíme cca 1 min
  8. na konec přidáme pórek, ten už tepelně neupravujme, jen zamícháme do teplého pokrmu

 

 

 

Příloha:

Jasmínová rýže

 

Napsat komentář