Menu

Phad thai kai – kung

14.3.2015 - Hlavní chody, Thajská kuchyně

Phad thai kai

Thajské rýžové nudle s arašídy a kuřecím masem nebo krevetami (Kung)

Ingredience:
pro 4 porce

 

Postup:

  1. namočíme nudle na cca 20 minut do studené nebo vlažné vody
  2. cibuli nakrájíme na půlměsíce
  3. česnek nakrájíme na plátky
  4. v pánvi wok osmahneme vejce
  5. přidáme nakrájené kuřecí maso (nudličky), v případě krevet jen vyloupeme, cca minutu restujeme
  6. po té přidáme česnek, cibuli, pack choy
  7. dále rýžové nudle a dochutíme rybí omáčkou, sojovou omáčkou a tamarinovou pastu
  8. nakonec při vypnutém sporáku dáme jarní cibulku a sypeme chilli a sojové výhonky, servírujeme se sekanými arašídy
  9. ozdobíme řezem limetky

 

Napsat komentář