Thajské rýžové nudle s arašídy a kuřecím masem nebo krevetami (Kung)
Ingredience:
pro 4 porce
- úzké ploché rýžové nudle cca 3 mm
- arašídoví olej
- 2 vejce
- 2 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g kuřecích prsou (Kai)*
- 2 jarní cibulky
- pack choy
- hrst čerstvých sojových výhonků
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 3 lžičky tamarinové pastu
- hrst nasekaných burských oříšků
- chilli paprička
- 2 lžíce cukru
- * PHAD THAI KUNG – místo kuřete loupané krevety (Kung) 400g
Postup:
- namočíme nudle na cca 20 minut do studené nebo vlažné vody
- cibuli nakrájíme na půlměsíce
- česnek nakrájíme na plátky
- v pánvi wok osmahneme vejce
- přidáme nakrájené kuřecí maso (nudličky), v případě krevet jen vyloupeme, cca minutu restujeme
- po té přidáme česnek, cibuli, pack choy
- dále rýžové nudle a dochutíme rybí omáčkou, sojovou omáčkou a tamarinovou pastu
- nakonec při vypnutém sporáku dáme jarní cibulku a sypeme chilli a sojové výhonky, servírujeme se sekanými arašídy
- ozdobíme řezem limetky