Menu

Semur djawa

1.5.2015 - Hlavní chody, indonéská kuchyně

Semur djawa

Semur djawa se připravuje z hovězí roštěnky nakrájené na větší kostky, která se dusí v hrnci spolu s dalšími ingrediencemi.
Tento pokrm má velmi výraznou chuť sladké a kyselé, což je přesně to co mam rád.

Ingredience:
na 4 porce

 

Postup:

  1. ve velké míse smícháme sójové omáčky, hnědý cukr, tamarindovou pastu, 1,5 lžičku soli a nastrouhaný kousek zázvoru, vše důkladně promícháme
  2. maso nakrájené na větší kousky
  3. maso naložíme marinády a necháme tak min 2 hod marinovat
  4. chilli papričku nakrájíme nadrobno, stejně tak cibuli a česnek, sypké koření spolu smícháme (mimo pepře)
  5. na rozpáleném oleji zprudka orestujeme cibuli s chilli papričkou
  6. cca po 5 minutách přidáme směs mletého koření a česnek, restujeme a mícháme další cca 2 minuty
  7. pak přidáme kostky masa, ty restujeme dalších cca 5 minut, stále mícháme
  8. v této fázi do masa zamícháme rajčatový protlak, zamícháme
  9. pak vše zalijeme odměřenou vodou
  10. dochutíme mletým pepřem
  11. zaklopené vaříme do změknutí masa, tedy asi 1,5-2 hodiny
  12. dle potřeby přidáváme vodu, aby maso nebylo na suchu, ve vodě nesmí plavat!

 

Příloha:

Jasmínovou rýži

 

Napsat komentář