Toto jídlo vyžaduje velmi výkony sporák a ideální je i wok pánev, návod je přizpůsoben domácímu prostředí ale i tak používám 4000W horák na běžných 2000W je výsledek nejisty.
Zkoušel jsem i 9500W a wok pánev, je to opravdu ideální ale doma bez výkonného odsavače nepoužitelné ale, výsledek byl opravdu vynikající ale zároveň je to honička.
Cele jídlo je do 2min hotové.
Nudle dělejte vždy po jedné porci na velmi výkonem hořáku lze udělat i dvě.
Ingredience:
na 5-6 porci
- 1 kg kuřecích prsou
- 1 rýzové nudle
- 300 ml sójové omáčky
- 300 ml ústřičné omáčky
- 300 ml rýžového vína
- 1.5 Lžička soli
- 3 lžičky cukru
- 3 lžičky glutamanu sodného
- 5 cibuli
- 1 velký pórek
- 2 vetší mrkve
- 5 vajec
- arašídoví olej
- 4 stroužky česneku
- 3 cm zazvoru
Postup:
Příprava:
- připravíme si marinádu smíchaným sójové omáčky, ústřičné omáčky, rýžového vína, soli, cukru a glutamanu sodného
- nudle namočíme do studené vody cca 1-2 hodiny
- scedíme a důkladně propláchneme studenou vodou a zkrátíme cca 15 cm (já používám nažky)
- nakrájíme maso na menší nudličky a naložíme do 4 sběraček marinády
- pórek nakrojíme do půlky a pak z něho nakrájíme kolečka a rozdělíme od sebe
- cibuli nakrájíme na půlměsíce a rozdělíme od sebe
- mrkev na hranolky cca 2 mm
- nakrájíme česnek a zázvor na male kousky
- rozklepneme si vejce do většího hrnku a prošleháme
- přilijeme pul sběračky marinády a důkladné promícháme
- rozpálíme pánev s trochou oleje a na něm osmažíme půlku připraveného vejce
- vyjmeme do misky a to samé uděláme se zbytkem (tyto dva body lze vynechat pokud používáme výkonný horák nad 6000W)
samotné smažení (to probíhá velmi rychle) vždy to dělejte po jedné porci!
- do velmi rozpálené pánve vhodíme nudle restujeme 30-60 sekund podle toho jaký tip hořáku máme
- po té přihodíme cca sběračku masa restujeme par sekund
- přihodíme mrkev a cibuli a restujeme 30-90 sekund
- přihodíme česnek, zázvor a část usmažených vajec (pokud jsme použily výkony horák tak vejce dáváme syrová jako první)
- zalijme cca 2/3 sběračky marinády a restujeme 15-30 sekund
- na konec dáme pórek a restujeme 10-20 sekund
- a podáváme