Ingredience:
na 4 porce
- 200g krevet
- 500 ml kokosového mléka
- 500 ml kuřecího vývaru
- 4 stonky citronové trávy
- 4 stroužky česneku
- 8 lístku mexického koriandru
- 2 hrsti čerstvého koriandru
- 3 cm galangalu
- 2 chilli papričky
- 2 lžíce rybí omáčka
- 1 lžíce cukru
- 3 lžíce Tom Yum pasta
- 4 Kaffir Lime Leaves
- 1 lzice limeta nebo citron štávy
- 4 jarní cibulky
- 200 g Straw Mushrooms – slamove houby
Postup:
- citronovou trávu naklepeme paličkou abychom ji rozrušily
- nakrájíme galangal a česnek na jemno
- pokrájíme jarní cibulku na cca 1 cm kousky a koriandr
- chilli pokrájíme na jemno
- mexický koriandr nasekáme na kousky cca 5 mm
- houby dle potřeby překrojíme na půlky
- vývar a kokosové mléko (1:1) svaříme
- přidáme mexicky koriandr citronovou trávu, Kaffir Lime, galangal, chilli, Tom Yum a provaříme cca 10min
- přidáme cukr, houby, česnek, rybí omáčku a krevety povaříme cca 5min
- dochutíme limetkovou šťávu
- polévku dáme do misky a na vrh jarní cibulku a koriandr