Menu

Pho bo

4.4.2015 - Hlavní chody, Polévky, Vietnamská kuchyně

bho-bo-uprav
Jednou z nejznámějších vietnamských polévek je Pho bo, takže nesmí chybět ani zde.

Ingredience: na vývar
na 3 porce (ve výsledku cca 1,2 l )

 

Ingredience:
na 3 porce

 

Postup:

  1. Morkové kosti a hovězí oháňku dáme na pekáč a cca 30 min. pečeme na 200 °C.
  2. Na suché pánvi opečeme dohněda cibule, zázvor a koření.
  3. Vše dáme do velkého kastrólu, přilijeme 2 l vody a vaříme.
  4. Ze začátku odstraňujeme tvořící se pěnu.
  5. Po 30 min. ztlumíme oheň na nejnižší stupeň, přiklopíme pokličkou a necháme pomalu táhnout minimálně 4 hodiny.
  6. Než se nám uvaří vývar, tak si připravíme jarní cibulku, červenou cibuli, koriandr, perilu a chilli.
  7. Cibuli pokrájíme na jemno, bylinky na hrubo, zvlášť na misku připravíme chilli a citron nebo limetku na dochucení.
  8. Nudle uvaříme podle návodu na obalu.
  9. Potom nudle scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se nám nelepily, a rozdělíme je do tří polévkových misek.
  10. Hovězí maso nakrájíme na velmi tenké plátky a přendáme do misek.
  11. Na konci by mělo vzniknout 1,2 l opravdu poctivého vývaru.
  12. Polévku scedíme a rozdělíme do jednotlivých misek.
  13. Navrch přisypeme cibulku, mungo klíčky a bylinky.

Napsat komentář