Tento pokrm je velmi jednoduchý a trvá jen asi 15 minut. po krátké přípravě můžete rychle připravit jídlo pro rodinu, když tam není moc času.
Ingredience:
na 2-3 porce
- 400 g libového hovězí maso (osvědčili se mi svíčková nebo roštěná)
- 2 větší cibule
- ½ lžičky černého pepře
- 3 cm zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 100 ml rýžového vína
- 1 jarní cibulka
- 3 lžíce arašídového oleje
- sůl
- čerství koriandr
Postup:
- maso nakrájíme na tenké, cca 2 mm tlusté plátky a z plátku nakrájíme cca 1.5-2 cm čtverečky
- naložíme do jedné polévkové lžíce oleje a necháme naložené po dobu asi 20-30 minut
- cibule nakrájíme na půlměsíce
- jarní cibulku nakrájíme na kolečka a bílou část dejte ke klasické cibuli
- zázvor a česnek nakrájíme na male kousky
- rozpálíme pánev a až bude rozpálena přidáme olej
- do rozpáleného oleje dáme maso a asi 2 min zprudka smažíme
- po 2 min přidáme česnek, zázvor a sůl
- necháme restovat 30sec a přidáme cibuli a opepříme
- po 1 min přidáme víno a podusíme dokud se šťáva nezredukuje
- na konec vmícháme zelenou část jarní cibulky a mužem podávat
- podáváme ozdobené koriandrem
Příloha:
Jasmínová rýže