Menu

Dušené hovězí cibulí – Thịt bò xào hành tây

21.11.2015 - Hlavní chody, Vietnamská kuchyně

Dušené hovězí cibulí

Tento pokrm je velmi jednoduchý a trvá jen asi 15 minut. po krátké přípravě můžete rychle připravit jídlo pro rodinu, když tam není moc času. 

Ingredience:
na 2-3 porce

 

 

Postup:

  1. maso nakrájíme na tenké, cca 2 mm tlusté plátky a z plátku nakrájíme cca 1.5-2 cm čtverečky
  2. naložíme do jedné polévkové lžíce oleje a necháme naložené po dobu asi 20-30 minut
  3. cibule nakrájíme na půlměsíce
  4. jarní cibulku nakrájíme na kolečka a bílou část dejte ke klasické cibuli
  5. zázvor a česnek nakrájíme na male kousky
  6. rozpálíme pánev a až bude rozpálena přidáme olej
  7. do rozpáleného oleje dáme maso a asi 2 min zprudka smažíme
  8. po 2 min přidáme česnek, zázvor a sůl
  9. necháme restovat 30sec a přidáme cibuli a opepříme
  10. po 1 min přidáme víno a podusíme dokud se šťáva nezredukuje
  11. na konec vmícháme zelenou část jarní cibulky a mužem podávat
  12. podáváme ozdobené koriandrem

 

 

Příloha:
Jasmínová rýže

Napsat komentář