Toto je jeden z prvních thajských receptu co jsem začal vařit, mezi svými přáteli jsme s ni měl velký úspěch a zároveň tato polévka je velmi jednoduchá.
Ingredience:
- na 4-5 porci
- 200 g kuřecích prsou
- 100 g žampionů
- 2 stonky citronely (Citronová tráva)
- 5 cm galangalu
- 3 kafirové listy (Kaffir Lime Leaves)
- 3 lžíce limetkové šťávy
- 5-6 lžíce rybí omáčky
- 1/2 lžíce cukru
- 1 litr kokosového mléka
- 3 chilli papričky
- hrst čerstvého posekaného koriandru
- 1 červenou cibuli
Popis přípravy:
- Citronovou trávu naklepeme paličkou aby lépe uvolnila chuť do polévky.
- Nakrájíme si zázvor na tenka kolečka.
- Pokrájíme kuřecí maso na menší kousky,
- Žampiony rozkrojíme na pul a nakrájíme na plátky.
- Orestujeme maso, přidáme žampiony a orestujeme také
- Po té do hrnce nalijeme kokosové mléko, přidáme citronelu, nasekané chilli papričky ,na kolečka pokrájený oloupaný zázvor kafirové listy.
- Potom vše na mírném ohni přivedeme k varu.
- Prodáme rybí omáčku a cukr a necháme zvolna povařit 10 minut. Volíme nejnižší stupeň, jinak se kokosové mléko mohlo srazí.
- Těsně před tím, než hrnec sundáme ze sporáku přidáme červenou cibuli nakrájenou na půlměsíce a krátce povaříme cca 1-2min.
- Dochutíme limetkovou šťávu.
- Na konec do talíře hodíme čerství koriandr.