Ingredience:
4 porce
- 150 g cukrového hrášku
- 400 g kuřecího masa
- 150 g cukety
- 2 papriky
- 1 mrkev
- 3-4 lžíce červené karí pasty
- 1 konzerva (400 ml) kokosového mléka
- 1 lžíce arašídového másla
- 50 ml nahrubo drcených burských oříšku
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1-2 lžičky limetková stává (dle chuti)
- 2 lžičky cukr
- čerstvý koriandr
Postup:
- lusky cukrového hrášku překrojte na poloviny
- na pánvi orestujte kuřecí maso cca 1 min
- po té přidejte červenou karí pastu až začne vonět
- přelijte kokosové mléko a arašídové máslo a na mírném ohni cca 1 min
- přidejte zeleninu a duste na mírném ohni cca 1 min
- cukrový hrášek koriandr a arašídy až na konec
- ochuďte limetkovou šťávou, cukrem a rybí omáčkou
- možno ozdobit koriandrem
Příloha:
Jasmínová rýže
rýžové nudle