Menu

Thajsky salát s vepřovým masem

8.8.2015 - Hlavní chody, Předkrmy, Saláty, Thajská kuchyně

thajsky salat

 

Ingredience:
Pro 3-4porce 

Zálivka:

 

 

Postup:

  1. Maso nakrájíme na tenké plátky cca 5mm
  2. naložíme do ústřičné omáčky nejlépe přes noc

 

připravíme si zálivku:

  1. na drobno nakrájíme citronovou trávu, chilli a česnek
  2. vodu přivedeme k varu po té vhodíme chilli, česnek a pokrájenou citronovou trávu a necháme cca 1min vařit
  3. pak odstavíme ze sporáku dáme cukr nechá jej rozpustit, přidáme rybí omáčku a limetkovou stavu
  4. dáme vychladit

 

salát:

  1. papriky nakrájíme na tenké plátky
  2. cibuli a rajčata pokrájíme na půlměsíčky
  3. jarní cibulku pokrájíme na kolečka
  4. vše smícháme s vychlazenou zálivkou
  5. dáme na cca 30min odpočinout do ledničky
  6. maso osmahneme na pánvi ale jen tak aby nebylo syrové ale ne vysušené
  7. po té ho nakrájíme na nudličky a do popravených misek mužem servírovat
  8. zeleninu do spod na vrh naklademe osmahnuté maso a posekaný koriandr s kešu oříšky

Napsat komentář