Ingredience:
Pro 3-4porce
- 6 papriky
- 150g kešu oříšků
- 6 rajčata
- 2 červené cibule
- 3 jarní cibulky
- 3 hrsti čerstvého koriandru
- arašídový olej
- 400 g vepřové vykostěné kotlety
- 6 lžic ústřičné omáčky
Zálivka:
- 3 chilli papričky
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce rybí omáčky
- 1 stonek citronové trávy
- 6 lžic limetkové šťávy
- 200ml vody
- 10 lžiček Cukru
Postup:
- Maso nakrájíme na tenké plátky cca 5mm
- naložíme do ústřičné omáčky nejlépe přes noc
připravíme si zálivku:
- na drobno nakrájíme citronovou trávu, chilli a česnek
- vodu přivedeme k varu po té vhodíme chilli, česnek a pokrájenou citronovou trávu a necháme cca 1min vařit
- pak odstavíme ze sporáku dáme cukr nechá jej rozpustit, přidáme rybí omáčku a limetkovou stavu
- dáme vychladit
salát:
- papriky nakrájíme na tenké plátky
- cibuli a rajčata pokrájíme na půlměsíčky
- jarní cibulku pokrájíme na kolečka
- vše smícháme s vychlazenou zálivkou
- dáme na cca 30min odpočinout do ledničky
- maso osmahneme na pánvi ale jen tak aby nebylo syrové ale ne vysušené
- po té ho nakrájíme na nudličky a do popravených misek mužem servírovat
- zeleninu do spod na vrh naklademe osmahnuté maso a posekaný koriandr s kešu oříšky