Menu

Pad Kee Mao – Opilcovy nudle

6.9.2015 - Hlavní chody, Thajská kuchyně

opilcovy nudle

Ingredience:
Pro 4 porce 

 

Postup:

  1. v hmoždíři nebo ručním mixeru, chilli, česnek a šalotku rozdrtíme na jemnou pastu
  2. sherry rajčátka nakrájíme na půlky pokud jsou vetší tak na čtvrtky
  3. cibuli nakrájíme na 2-2.5 cm široké klíny
  4. nudle namočíme do vody na cca 1 hod a po té zkraťte na cca 10 cm (já jsem k tomu použil nůžky)
  5. kuřecí prsa nakrájíme na čtverečky cca 2-3 cm a 3-4 mm tlusté
  6. rozehřejte olej ve woku nebo velké pánvi středně-vysoké teplotu
  7. když je olej horký, přidáme připravenou pastu a mícháme, dokud nezačne vonět a lehce neztloustne, asi 1 minutu
  8. zvýšíme teplotu na vysokou, přidáme cibuli a smažíme dorůžova
  9. přidáme kuřecí maso a rybí omáčkou a mícháme, dokud kuře nepropečeme, asi 2 až 3 minuty
  10. přidáme nudle, ústřicovou omáčku, light sójovou omáčku, sladkou sójovou omáčku, cukr a zamícháme
  11. restujeme, za občasného míchání, dokud nudle nezměknou a omáčka se nevstřebá, cca 5 minut
  12. přihodíme sherry rajčátka a cca 1 min restujeme
  13. sundáme pánev z tepla, přidáme bazalku, vmícháme a ihned podáváme

 

Napsat komentář