Ingredience:
Pro 4 porce
- 2 ks čerstvé chilli
- 2 velké stroužky česneku
- 1 velká šalotka
- 420 g širokých rýžových nudlí
- 420 g kuřecí prsa
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 žluté nebo bílé cibule
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce light sójové omáčky
- 2 lžíce sladké tmavé sójové omáčky Kecap Manis
- 2 lžičky nastrouhaného balené palmový cukr, nebo 1 lžička klasického nebo hnědého cukru
- 10 sherry rajčat
- 1 šálek čerstvé listy bazalky svaté (thajská bazalka)
Postup:
- v hmoždíři nebo ručním mixeru, chilli, česnek a šalotku rozdrtíme na jemnou pastu
- sherry rajčátka nakrájíme na půlky pokud jsou vetší tak na čtvrtky
- cibuli nakrájíme na 2-2.5 cm široké klíny
- nudle namočíme do vody na cca 1 hod a po té zkraťte na cca 10 cm (já jsem k tomu použil nůžky)
- kuřecí prsa nakrájíme na čtverečky cca 2-3 cm a 3-4 mm tlusté
- rozehřejte olej ve woku nebo velké pánvi středně-vysoké teplotu
- když je olej horký, přidáme připravenou pastu a mícháme, dokud nezačne vonět a lehce neztloustne, asi 1 minutu
- zvýšíme teplotu na vysokou, přidáme cibuli a smažíme dorůžova
- přidáme kuřecí maso a rybí omáčkou a mícháme, dokud kuře nepropečeme, asi 2 až 3 minuty
- přidáme nudle, ústřicovou omáčku, light sójovou omáčku, sladkou sójovou omáčku, cukr a zamícháme
- restujeme, za občasného míchání, dokud nudle nezměknou a omáčka se nevstřebá, cca 5 minut
- přihodíme sherry rajčátka a cca 1 min restujeme
- sundáme pánev z tepla, přidáme bazalku, vmícháme a ihned podáváme