Menu

Rajská omáčka

15.7.2015 - Česká kuchyně, Hlavní chody

rajska omacka

 

Tato Rajská je nás rodinný recept, je trochu odlišná ale ne zas tak moc, hlavní odlišnosti je že ji děláme z našeho domácího kečupu, ale nechá se uvařit i bez něj stačí ono koření co dáváme do kečupu přidat a s klasickým rajským protlakem dosáhneme stejného výsledků.

 

Ingredience:
4-6 porcí

 

Postup:

  1. uvaříme v osolené vodě hovězí maso
  2. nakrájíme cibulku na jemno
  3. cibulku na másle osmažíme do sklovata
  4. po té přidáme mouku a uděláme světlou jíšku (osmahneme cca 1-2 minuty)
  5. zalijeme vývarem a přidáme všechno kořeni (nejlépe do sáčku)
  6. vaříme na mírném ohni cca 10-15 minut
  7. vyjmeme kořeni a směs rozmixujeme do hladka
  8. dáme na sporák a přidáme kečup a protlak
  9. cca 5min povaříme (pokud by přecijenom byla omáčka málo hustá je dobré mít po ruce na másle udělanou jíšku pro případ dohuštění)
  10. osladíme a dosolíme dle potřeby
  11. maso nakrájíme na plátky a vrátíme prohřát do omáčky

 

Příloha:

Houskoví knedlík (Hrníčkové knedlíky)
těstoviny (kolínka)

Napsat komentář