Menu

Kečup

30.4.2015 - Ingredience

kecup-1

Jedná se o náš rodinný recept.

Přidal jsem alternativní recept na výrobu kečupů z rajského protlaku. Možná vám to přijde zbytečné, ale věřte, že výsledek je výborný. Navíc musíme mít na paměti, že né každý je schopen vypěstovat si doma velké množství rajčat, a z těch kupovaných se to fakt dělat nedá. Ale pokud se koupí kvalitní rajský protlak, výsledek je lepší než ten z našich domácích rajčat. Ona ty rajčata, která jsou použita na výrobu onoho rajského protlaku, jsou pěstována v jižních krajích a uzrála na keřích, takže výsledný produkt je mnohem červenější a hutnější.

Ingredience: 

 

Pokud se dělá z rajského protlaku

Postup: 

  1. nakrájíme cibuli na jemno
  2. nakrájíme nebo rozmačkáme rajčata
  3. dáme do velkého kastrolu se vším kořením a přivedeme k varu
  4. vaříme na mírném ohni, dokud bude směs patřičně rozvářena a hustá
  5. po té směs rozmixujeme a propasírujeme přes cedník
  6. přidáme kyselinu benzolovou ale, pokud bude kečup zavářet lze vynechat
  7. poté dáme do připravených a vyhřátých sklenic a zavřeme
  8. pokud jste nepoužili kyselinu benzolovou tak je nutné zavařit zavaříme 25 min

 

Pokud se dělá z rajského protlaku

  1. nakrájíme cibuli na jemno
  2. dáme do velkého kastrolu se vším kořením a přivedeme k varu s 2 l vody
  3. vaříme na mírném ohni, cca 40 min
  4. po té směs rozmixujeme do hladka
  5. dame do velkého hrnce rajsky protlak a sklenici vypláchneme 0.5 l převařené vody.
  6. přidáme směs s kořením
  7. přivedeme k varu a přidáme kyselinu benzolovou ale, pokud bude kečup zavářet lze vynechat
  8. poté dáme do připravených a vyhřátých sklenic a zavřeme
  9. pokud jste nepoužili kyselinu benzolovou tak je nutné zavařit zavaříme 25 min

2 thoughts on “Kečup

  • Pingback: Buřty na černém pivu  | Recepty od Rosti

  • Pingback: Rajská omáčka | Recepty od Rosti

  • Napsat komentář