Tento recept děla každý po svém a ani já nejsem výjimkou.
Původně jsem špekáčky překrojil na pul a pak je neřezal, ale jak šel čas tak jsem jednou byl nucen vyzkoušet jednodušší variantu a to nakrájet špekáčky jen na kolečka a ono se mi zda že jsou ještě lepší, tak sem u toho už zůstal.
Ingredience:
- 3 lžíce grilovacího koření
- 600ml domácího kečupu pálivého, v žádném případe nepoužívat kupovaný!
- 12 špekáčku
- 10 cibulí
- 1 pivo (0.5l) černé 18° a více
- Olej
- 1 Lžička pepře
- 1 velká sklenice domácího leča (asi by mohlo být i kupované ale nezkoušel jsem to, to moje je hustší)
Postup:
- nakrájíme špekáčky na kolečka
- cibuli na půlměsíce
- do pekáče kápneme trochu oleje a naklademe nakrájené špekáčky
- zasmažíme do světlé hnědé barvy
- přidáme cibuli a několik minut smažíme
- přidáme kečup, kořeni a pivo a podusíme dokud směs nezhoustne
- na konec dáme lečo a krátce podusíme
Poznámky:
tento recept se sice da dělat i v troubě ale nečekejte že to bude takové jako na ohni, ale bylo by možné si sehnat tekutý kouř a přidat ho tam, ale tuto technologii jsem nezkoušel.
Pokud nemáte lornu ale jen pekáč jako já tak to dělám v uzavřeném grilu.
Pokud nepoužijete můj domácí kečup tak lze nahradit a to:
- rajským protlakem 2 díly protlaku 1 díl vody
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička hořčice
- 1 lžíce papriky
- 1 lžička chilli
- 1 lžička octa
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
toto je lorna