Menu

Buřty  na  černém pivu

30.4.2015 - Česká kuchyně, Hlavní chody

burty na cernem pivu

Tento recept děla každý po svém a ani já nejsem výjimkou.

Původně jsem špekáčky překrojil na pul a pak je neřezal, ale jak šel čas tak jsem jednou byl nucen vyzkoušet jednodušší variantu a to nakrájet špekáčky jen na kolečka a ono se mi zda že jsou ještě lepší, tak sem u toho už zůstal.

Ingredience: 

 

 

Postup:

  1. nakrájíme špekáčky na kolečka
  2. cibuli na půlměsíce
  3. do pekáče kápneme trochu oleje a naklademe nakrájené špekáčky
  4. zasmažíme do světlé hnědé barvy
  5. přidáme cibuli a několik minut smažíme
  6. přidáme kečup, kořeni a pivo a podusíme dokud směs nezhoustne
  7. na konec dáme lečo a krátce podusíme

Poznámky:

tento recept se sice da dělat i v troubě ale nečekejte že to bude takové jako na ohni, ale bylo by možné si sehnat tekutý kouř a přidat ho tam, ale tuto technologii jsem nezkoušel.
Pokud nemáte lornu ale jen pekáč jako já tak to dělám v uzavřeném grilu.

 

Pokud nepoužijete můj domácí kečup tak lze nahradit a to:

 

 toto je lorna

lorna

 

 

 

Napsat komentář