Menu

Maďarský paprikáš

5.10.2015 - Hlavní chody, Maďarská kuchyně

Madarsky paprikas

Ingredience:

 

Postup:

  1. troubu rozpálíme na 180 °C
  2. nakrájejte hříbky na vetší kostky
  3. cibuli nakrájejte na půlměsíce
  4. papriku nakrájená na kostičky
  5. smícháme mouku s pepřem a soli
  6. maso nakrájíme na kostky velikosti cca 2 cm a pak je obalte v připravené směsi
  7. v hrnci rozpálíme lžíci oleje a necháme na něm maso zatáhnout a zhnědnout
  8. maso vyndáme, do misky naopak
  9. přidáme cca 2 lžíce oleje vsypte cibuli a opečte ji dozlatova
  10. přidejte česnek, houby a papriku a opékáme cca 5 minut do změknutí
  11. do hrnce vrátíme maso, přidáme nakládaná rajčata a podlijeme vývarem
  12. přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou
  13. na konec dosolíme podle chuti
  14. těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou
  15. podáváme s bagetou a zakysanou smetanou.

Napsat komentář