Ingredience:
- 500 g hovězího zadního
- 3–4 lžíce hladké mouky
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky pepře
- olivový olej
- 1 velká cibule
- 2 lžičky česnekové pasty
- 250 g hnědých žampionů nebo hříbků
- 1 červená paprika
- 1 lžíce pálivé papriky
- 2 lžičky kmínu
- 400g plechovka nakládaných rajčat
- 300 ml hovězího vývaru
- 1 malý svazek hladkolisté petrželky
- bageta
- zakysaná smetana
Postup:
- troubu rozpálíme na 180 °C
- nakrájejte hříbky na vetší kostky
- cibuli nakrájejte na půlměsíce
- papriku nakrájená na kostičky
- smícháme mouku s pepřem a soli
- maso nakrájíme na kostky velikosti cca 2 cm a pak je obalte v připravené směsi
- v hrnci rozpálíme lžíci oleje a necháme na něm maso zatáhnout a zhnědnout
- maso vyndáme, do misky naopak
- přidáme cca 2 lžíce oleje vsypte cibuli a opečte ji dozlatova
- přidejte česnek, houby a papriku a opékáme cca 5 minut do změknutí
- do hrnce vrátíme maso, přidáme nakládaná rajčata a podlijeme vývarem
- přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou
- na konec dosolíme podle chuti
- těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou
- podáváme s bagetou a zakysanou smetanou.