Ingredience:
na maso
- 6 lžic olivového oleje
- 1/4 šálku rozmarýnu
- 6 stroužků česneku
- 4 šalotky
- 1/2 lžíce tymiánu
- 2 lžičky pepře
- 3 1/2 lžičky soli
- 1 kg jehněčí kýty, vykostěné
pod maso
- 300 g mrkve
- 1 kg brambor
- 200 g cibule
- 20 stroužku česneku
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup:
- rozmixujeme, olivový olej, rozmarýn, česnek, šalotku, tymián, pepř a sůl na hustou kaši
- maso rozkrojíme tak aby jsme měli jeden velký plát a mohly z něj udělat roládu
- potřeme ptát polovinou směsí
- srolujeme a převážeme kuchyňským provázkem
- nakrájíme mrkev na kostky, cibuli na půlky nebo čtvrtky taktéž brambory
- do pekáče se rozprostřeme mrkev, brambory, cibuli a stroužky česneku
- pokapeme olejem osolíme opepříme a promícháme
- na vrh položíme masovou roládu a potřeme zbytkem směsi
- pečeme při teplotě 230 ° C po dobu 50 – 60 minut
- po upečeni necháme odležet 20 minut po té teprve sundáme motouz a nakrájíme