Menu

Velikonoční jehněčí pečené

28.3.2016 - Hlavní chody, Řecká kuchyně

velokonocni jehneci pecene

 

Ingredience:

 na maso


pod maso

 

Postup:

  1. rozmixujeme, olivový olej, rozmarýn, česnek, šalotku, tymián, pepř a sůl na hustou kaši
  2. maso rozkrojíme tak aby jsme měli jeden velký plát a mohly z něj udělat roládu
  3. potřeme ptát polovinou směsí
  4. srolujeme a převážeme kuchyňským provázkem
  5. nakrájíme mrkev na kostky, cibuli na půlky nebo čtvrtky taktéž brambory
  6. do pekáče se rozprostřeme mrkev, brambory, cibuli a stroužky česneku
  7. pokapeme olejem osolíme opepříme a promícháme
  8. na vrh položíme masovou roládu a potřeme zbytkem směsi
  9. pečeme při teplotě 230 ° C po dobu 50 – 60 minut
  10. po upečeni necháme odležet 20 minut po té teprve sundáme motouz a nakrájíme

 

 

Napsat komentář