Menu

Jehněčí kleftiko

2.11.2016 - Hlavní chody, Řecká kuchyně

jehneci-kleftiko

kleftiko1kleftiko2

 

Ingredience:

 

 

Postup:

  1. jehněčí očistíme, nakrájíme na větší kostky
  2. namarinujeme v oleji, oreganu, pepři a citronové šťávě cca 2-3 hod
  3. nakrájíme rajčata na plátky
  4. nakrájíme mrkev na kostky
  5. na másle orestujeme mrkev s hráškem
  6. dáme stranou a osolíme
  7. brambory nakrájíme na větší kostičky
  8. zrychla je orestujeme na oleji
  9. dáme stranou a osolíme
  10. namariované jehněčí osmažíme na oleji cca 1-2 min
  11. přidáme nasekaný česnek a cca 10-20 sec restujeme
  12. po té osolíme a podlijeme vínem, dusíme dokud se alkohol nevypaří (maso by mělo zůstane uvnitř syrové, jen chytne barvu)
  13. vyndáme maso a dáme stranou
  14. z pečícího papíru vystřihneme dva 40 cm čtverce
  15. doprostřed dáme maso, brambory, zeleninu (jeden balíček je jedna porce)
  16. zalijeme šťávou z pánve, kde se restovalo jehněčí
  17. návrh přidáme kostičky sýra a plátky čerstvých rajčat, podle potřeby dochutíme solí a pepřem
  18. celé zabalíme a zavážeme provázkem
  19. pečeme 30-40 minut na 200°

 

 

Napsat komentář