Ingredience:
- 2 porce
- 500 g vykostěné jehněčí kýty
- 2 stroužky česneku
- 2 brambory
- 2 rajčata
- 2 mrkve
- 100 g sýru Pecorino
- 2 lžičky sušeného oregana
- 50 g másla
- 1 dl bílého vína
- citronová šťáva
- 2 hrsti čerstvého nebo mraženého hrášku
- olej extra virgin
- sůl
- ½ lžičky pepře
Postup:
- jehněčí očistíme, nakrájíme na větší kostky
- namarinujeme v oleji, oreganu, pepři a citronové šťávě cca 2-3 hod
- nakrájíme rajčata na plátky
- nakrájíme mrkev na kostky
- na másle orestujeme mrkev s hráškem
- dáme stranou a osolíme
- brambory nakrájíme na větší kostičky
- zrychla je orestujeme na oleji
- dáme stranou a osolíme
- namariované jehněčí osmažíme na oleji cca 1-2 min
- přidáme nasekaný česnek a cca 10-20 sec restujeme
- po té osolíme a podlijeme vínem, dusíme dokud se alkohol nevypaří (maso by mělo zůstane uvnitř syrové, jen chytne barvu)
- vyndáme maso a dáme stranou
- z pečícího papíru vystřihneme dva 40 cm čtverce
- doprostřed dáme maso, brambory, zeleninu (jeden balíček je jedna porce)
- zalijeme šťávou z pánve, kde se restovalo jehněčí
- návrh přidáme kostičky sýra a plátky čerstvých rajčat, podle potřeby dochutíme solí a pepřem
- celé zabalíme a zavážeme provázkem
- pečeme 30-40 minut na 200°