Menu

Bún bò Nam Bộ

29.10.2024 - Hlavní chody, Saláty, Vietnamská kuchyně

Tento vietnamský pokrm bych nazval klasikou. Jedná se o dobré letní jídlo, v podstatě je to takový salát, dá se říct. Ve vietnamských restauracích je to pro Čechy velmi oblíbený pokrm.

Ingredience:
pro 2 porce

Na naložení masa:

Zálivka:


Postup:

  1. nakrájejte si maso na tenké (asi 1 a půl milimetru), obdélníčky o velikosti přibližně 15 x 30 milimetrů
  2. cibuli nakrájejte na jemno, a z česneku udělejte pastu
  3. citronovou trávu nakrájet na co nejmenší kousky, ideálně nadrtit v hmoždíři
  4. smíchejte to s ostatními ingrediencemi
  5. maso naložte a nechte odležet aspoň 20 minut já osobně nechávám přes noc
  6. mrkev a okurku jsi nakrájet na tenké nudličky
  7. ledový salát můžete nakrájet na větší kousky
  8. nadrťte si arašídy
  9. zálivku připravíme smícháním veškerých surovin a krátce povaříme
  10. uvařte si nudle bún podle návodu na obalu
  11. do misky nejdříve dejte nudle potom zeleninu
  12. zprudka orestujte maso, a dejte ho na zeleninu
  13. poté přidejte koriandr, drcené arašídy, a můžete přidat mungo klíčky a smaženou cibulku

Napsat komentář