Na podzim, když roste mnoho hub každý přemýšlí, jaký pokrm by z nich uvařil. Ano existuje spousta českých jídel, ale myslím si, že toto rizoto vám určitě bude chutnat, pravděpodobně lépe než to české.
Ingredience:
pro 4 porce
- 150g másla
- 100ml Olivového oleje
- 1 menší cibule 320g
- rýže Carnaroli
- 200ml suchého bílého vína
- 8 lžic strouhaného parmazánu
- mořská sůl dle chuti
- zeleninový vývar dle potřeby
- 100 g sušených hub, nebo 200 g čerstvých nejlépe hříbků
- hrst nasekané petrželové natě
Postup:
- houby namočíme na 30 minut do vody, pokud máme čerstvé tak vynechat
- pokud máme čerstvé houby je nutné je očistit a nakrájet
- cibulku nakrájíme na jemno
- v hrnci rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a na mírném ohni zpěníme nakrájenou cibuli.
- přisypeme rýži a dobře promícháme
- podlijeme zeleninovým vývarem a přidáme okapané houby a víno.
- nakonec vmícháme parmazán a kousek másla, Konzistence by měla být lepkavá
- teď už jenom ozdobíme petrželovou natí a máme hotovo