Menu

Rizoto s houbami- Risotto con funghi

29.10.2024 - Hlavní chody, Italská kuchyně

Na podzim, když roste mnoho hub každý přemýšlí, jaký pokrm by z nich uvařil. Ano existuje spousta českých jídel, ale myslím si, že toto rizoto vám určitě bude chutnat, pravděpodobně lépe než to české.

Ingredience:
pro 4 porce

Postup:

  1. houby namočíme na 30 minut do vody, pokud máme čerstvé tak vynechat
  2. pokud máme čerstvé houby je nutné je očistit a nakrájet
  3. cibulku nakrájíme na jemno
  4. v hrnci rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a na mírném ohni zpěníme nakrájenou cibuli.
  5. přisypeme rýži a dobře promícháme
  6. podlijeme zeleninovým vývarem a přidáme okapané houby a víno.
  7. nakonec vmícháme parmazán a kousek másla, Konzistence by měla být lepkavá
  8. teď už jenom ozdobíme petrželovou natí a máme hotovo

Napsat komentář