Na podzim, když roste mnoho hub každý přemýšlí, jaký pokrm by z nich uvařil. Ano existuje spousta českých jídel, ale myslím si, že italské těstoviny s houbami by nemusela být špatná volba
Ingredience:
pro 2 porce
- 200 g těstovin nejlépe fettuccene N°5
- 150 g sušených hub, nebo 300 g čerstvých hub nejlépe hříbků
- 1 stroužek česneku
- máslo dle potřeby
- 200 ml červeného vína
- pecorino romano dle chuti
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- houby namočíme do horké vody a až nabobtnají podle potřeby nakrájíme na menší kusy pokud použijeme čerstvé houby pouze je nakrájíme
- česnek nakrájíme na tenké plátky
- na másle orestujeme houby a stroužek česneku
- dochutíme solí a pepřem
- zvlášť uvaříme těstoviny dle návodu, Je zapotřebí si nechat trochu vody
- trochu směsi z hub dáme stranou, a do zbytku přidáme uvařené těstoviny
- na mírném ohni vmícháme pecorino s trochou vody dokud se nespojí v jemný krém
- naservírujeme na talíř, a navrch přidáme trochu nechané směsi