Menu

Spaghetti Carbonara

5.4.2015 - Hlavní chody, Italská kuchyně

carbonara

Tento úžasný pokrm ve většině restauracích šidí smetanou.

Ingredience:

Postup:

  1. Uvaříme špagety dle návodu na obalu, měli by byt Al dente.
  2. Zvlášť vyklepneme vejce do misky. Lehce je našleháme vidličkou, pak přisypeme oba nastrouhané sýry a sůl a přidejte hojně čerstvě umletého pepře a vyšleháme. Podle potřeby naředíme vodou ze spaghett.
  3. Nakrájejme pancettu nebo slaninu na proužky široké cca 6 mm.
  4. Rukojetí nože lehce rozdrtíme stroužky česneku, aby se uvolnila slupka, oloupeme a nakrájejme.
  5. V pánvi na smažení osmažíme česnek na olivovém oleji na středním plameni dozlatova, pak ho vyjmeme a vyhodíme (já ho tam nechávám).
  6. Vložíme do pánve pancettu nebo slaninu a osmažíme je dokřupava.
  7. Uvařené a scezené spaghetti vhodíme na pánev se slaninou, proházíme, a nakonec mimo oheň rychle je promícháme s vyšlehanými žloutky aby se jí špagety obalily.
  8. Hotový pokrm  ozdobte petrželku, parmazánem a ihned podávejte.

 

dejte velký pozor ať se vám směs nezdrcne, mě se osvědčila metoda, spaghetti nechat trochu vychladnout, pak přidat směs a podle potřeby opět přihřát. Takto mate téměř 100% jistotu že se vám směs nezdrcne.

Napsat komentář