Tento úžasný pokrm ve většině restauracích šidí smetanou.
Ingredience:
- 400g špagety
- 200g Pancetta – lze nahradit dobré vyuzenou slaninou
- 6 žloutků
- 100g strouhaného parmazánu
- 100g pecorino romano
- 0,5dcl olej extra virgin
- černý mletý pepř
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce nasekané petrželky
Postup:
- Uvaříme špagety dle návodu na obalu, měli by byt Al dente.
- Zvlášť vyklepneme vejce do misky. Lehce je našleháme vidličkou, pak přisypeme oba nastrouhané sýry a sůl a přidejte hojně čerstvě umletého pepře a vyšleháme. Podle potřeby naředíme vodou ze spaghett.
- Nakrájejme pancettu nebo slaninu na proužky široké cca 6 mm.
- Rukojetí nože lehce rozdrtíme stroužky česneku, aby se uvolnila slupka, oloupeme a nakrájejme.
- V pánvi na smažení osmažíme česnek na olivovém oleji na středním plameni dozlatova, pak ho vyjmeme a vyhodíme (já ho tam nechávám).
- Vložíme do pánve pancettu nebo slaninu a osmažíme je dokřupava.
- Uvařené a scezené spaghetti vhodíme na pánev se slaninou, proházíme, a nakonec mimo oheň rychle je promícháme s vyšlehanými žloutky aby se jí špagety obalily.
- Hotový pokrm ozdobte petrželku, parmazánem a ihned podávejte.
dejte velký pozor ať se vám směs nezdrcne, mě se osvědčila metoda, spaghetti nechat trochu vychladnout, pak přidat směs a podle potřeby opět přihřát. Takto mate téměř 100% jistotu že se vám směs nezdrcne.