Menu

Chilli con carne

17.4.2015 - Hlavní chody, Mexická kuchyně

chilli com carne2

Toto je asi jedno z nejznámějších mexických jídel. Možná vás překvapí že se do Chilli con carne dává hořká čokoláda, ale věřte tomu že čokoládu Mexičané do svých pokrmu dávají velmi často.

Suroviny:
pro 4 porce

 

 

Postup:

  1. zprudka orestujeme maso
  2. osolíme a opepříme
  3. přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, nakrájené chilli a necháme cca 10 minut
  4. pak přidáme krájená rajčata a necháme vařit do měkka
  5. mezitím si uvaříme fazole do poloměkká
  6. před koncem přidáme koriandr, římským kmín, česnek a cukr
  7. když je masová směs hotová přisypeme fazole, hořkou čokoládu a necháme ještě pár minut provařit

 

Servírovat můžeme s chlebem, s tortillami nebo Taco , případně s Nachos

Napsat komentář