Toto je asi jedno z nejznámějších mexických jídel. Možná vás překvapí že se do Chilli con carne dává hořká čokoláda, ale věřte tomu že čokoládu Mexičané do svých pokrmu dávají velmi často.
Suroviny:
pro 4 porce
- 600 g hovězí maso mleté
- 400 g pinto fazole
- 300 g rajčata krájená
- 8 ks chilli papričky
- 200 g cibule
- 6 stroužků česnek
- 1 lžička mletého koriandru
- 20 g 90% hořké čokolády
- sůl
- 1 lžička cukru
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky pepře
Postup:
- zprudka orestujeme maso
- osolíme a opepříme
- přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, nakrájené chilli a necháme cca 10 minut
- pak přidáme krájená rajčata a necháme vařit do měkka
- mezitím si uvaříme fazole do poloměkká
- před koncem přidáme koriandr, římským kmín, česnek a cukr
- když je masová směs hotová přisypeme fazole, hořkou čokoládu a necháme ještě pár minut provařit
Servírovat můžeme s chlebem, s tortillami nebo Taco , případně s Nachos