Menu

Uzbekistánský pilaf – O’zbek oshi

18.4.2015 - Hlavní chody, Uzbecká kuchyně

Uzbek pilaf

Pravděpodobně tento pokrm neznáte ale věřte že se jedna o výborné jídlo a nepříliš složité, no posuďte sami.
Příprava klasického uzbeckého pilafu. Zde je jednoduchý návod krok za krokem. Pilaf je klasický hlavní jídlo ve Střední Asii. Můžete zkusit s dalšími přísadami, jako jsou fazole, dřišťál, vejce, kdoule, granátové jablko. Ale hlavní složky pilaf: cibule, rýže, maso zůstávají beze změny ve všech variantách. Ve střední Asii, každý člověk prostě musí být schopen vařit pilaf.

Ingredience:
Na 4-5 porcí

 

Postup:

  1. nejprve je potřeba umýt, oloupeme a nakrájíme mrkev kostky
  2. cibuli nakrájíme půlměsíce
  3. jehněčí nakrájejte na kostky
  4. dáme hrnec na vetší plamen a nalijeme olej, počkáme, dokud se olej nerozpálí
  5. maso v oleji orestujeme do hněda
  6. maso vyjmeme a dáme stranou
  7. v oleji orestujeme mrkev cca 2min
  8. mrkev vyjmeme a dáme stranou
  9. do oleje přidejte cibuli a orestujeme do hněda
  10. po té do hrnce dáme maso celý česnek a kořeni a dusíme do měkka
  11. vyjmeme česnek a dáme stranou
  12. přidáme ryzí, mrkev a vodu a dusíme
  13. dokud se většina vody nevstřebá do ryze
  14. na vrh dáme česnek a přemístíme do rozpálené trouby na 200°
  15. pečeme cca 20-30min dokud se nevstřebá všechna voda

 

Napsat komentář