Menu

Boloňské špagety – Spaghetti Bolognese

18.4.2015 - Hlavní chody, Italská kuchyně

spagetti bolonese

Boloňské špagety. Velmi oblíbený pokrm a podle mě jeden z nejlepších. Zde je recept na jedno mimořádně dobré jídlo. 
Ingredience:
na 6-8 porcí

 

Postup:

  1. nastrouháme mrkev a celer
  2. nakrájíme cibuli a česnek na jemno
  3. nakrájíme pancettu na menší kostičky
  4. ve velké pánvi s tlusté dnem rozehřejeme lžíci másla se třemi olivového oleje
  5. opečeme pancettu
  6. přidáme cibuli, mrkev, celer a česnek, osmahneme na mírném ohni, dokud zelenina jsou měkké a průsvitné (asi deset minut)
  7. po té přidáme mleté maso a restujeme dokud nezhnědne
  8. mezi tím rozbijeme všechny hrudky
  9. okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem
  10. jakmile maso hnědé přidáme bobkový list, citrónovou kůru, plátky citrónu, rajský protlak, hnědý cukr a rajské pyré
  11. zalijeme vínem, promícháme a dusíme pod pokličkou asi 1:30 hod
  12. podle potřeby přilíváme vodu a ke konci mléko a tymián a oregano
  13. vyjmeme bobkové listy a citron, je-li třeba dochutíme kořením
  14. přidáme mletá sušená rajčata
  15. dáme vařit těstoviny dle návodu na obalu, měli by byt Al dente
  16. pokračujme ve vařeni, zatímco se vaří těstoviny
  17. vyjmeme těstoviny, propláchneme vodou a postříkáme olivovým olejem, tím se zajisti, že nebudou lepit
  18. naplňte misky těstovinami, několika lžícemi omáčky a posypte nastrouhaným parmezánem

Napsat komentář