Není nad dobré italské rizoto.
Ingredience:
(4 porce)
- 150g másla
- 100ml oleje
- 2 cibule
- 320g rýže arborio nebo carnaroli
- 200ml suchého bílého vína
- 8 lžic strouhaného parmazánu
- mořská sůl dle chuti
- 1/2 lžičky pepře
- zeleninový vývar dle potřeby
- 400g hovězího nejlépe svíčkové nebo roštěné, může byt i zadní
- hrst nasekané petrželové natě
Postup:
- v hrnci rozpálíme olivoví olej a orestujeme maso
- zmírníme oheň přidáme nakrájenou cibuli a hlenka orestujeme
- přidáme pepř a sůl a podlijeme vývarem
- na mírném ohni maso podusíme do měkka
- až bude maso měkké přisypeme rýži a dobře promícháme a chvilku restujeme
- podlijeme zeleninovým vývarem a vínem
- za stálého míchaní a podlévaní vývarem dusíme rýži do měkka
- rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem, vše dobře promícháme
- nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí a parmazánem.