Menu

Rizoto s hovězím

18.4.2015 - Hlavní chody, Italská kuchyně

rizeto s hovezim

Není nad dobré italské rizoto.

 

Ingredience:
(4 porce)

Postup:

  1. v hrnci rozpálíme olivoví olej a orestujeme maso
  2. zmírníme oheň přidáme nakrájenou cibuli a hlenka orestujeme
  3. přidáme pepř a sůl a podlijeme vývarem
  4. na mírném ohni maso podusíme do měkka
  5. až bude maso měkké přisypeme rýži a dobře promícháme a chvilku restujeme
  6. podlijeme zeleninovým vývarem a vínem
  7. za stálého míchaní a podlévaní vývarem dusíme rýži do měkka
  8. rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem, vše dobře promícháme
  9. nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí a parmazánem.

 

Napsat komentář