Menu

Pytt i Panna

2.5.2015 - Hlavní chody, Švédská kuchyně

 

pitipana

Klasické švédské jídlo, jednoduché a chutné jídlo.

 

Ingredience:
na 4 porce

 

Postup:

  1. nakrájíme hovězí maso do kostky cca 1.5cm
  2. nakrájíme cibuli na kostky
  3. nakrájíme brambory mrkev a pastinák na kostky
  4. na másle osmahneme brambory mrkev a pastinák na kostky smažíme cca 8-10 minut na mírném ohni
  5. mezi tím v samostatné, velmi rozpálené pánvi osmažíme maso, dokud nezhnědne a není měkké
  6. zeleninu vyjmeme z pánve
  7. do pravě vyprázdněné pánve dáme cibulku a jemně osmahneme na másle dozlatova
  8. vrátíme na pánev brambory mrkev a pastinák na kostky
  9. přidáme kuřecí vývar a dusíme dokud se voda zcela odpaří
  10. po té smažíme po dobu 2-3 minut, dokud zelenina nebude zlatá a křupavá
  11. přidáme hovězím maso do zeleniny a cibule
  12. (za dekadentní verzi je možné přidat ¼ šálku smetany vaříme společně asi minutu)
  13. dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem
  14. podáváme se smaženými volskými oky (vejci), červenou řepou a dobrou hořčicí

Napsat komentář