Menu

Kuřecí tažín s máslovou rýží

3.5.2015 - Hlavní chody, Marocká kuchyně

tazin

Klasika marocké kuchyně připravené dušené kuřecí maso s cibulí, kořením, rajčatovým pyré a dalšími ingrediencemi. Toto jídlo má mnoho podob většinou se připravuje z jehněčího a toto je jeho kuřecí verze.

 

 

Ingredience:

Na máslovou rýži:

 

 

Postup:

  1. Kuřecí maso ze všech stran osolíme, opepříme
  2. v hrnci na rozehřátém oleji opečeme, aby ze všech stran zezlátlo
  3. vyjmeme a dáme stranou
  4. cibuli nakrájíme na drobno
  5. v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibule a 5 minut je opékáme
  6. po té vmícháme mletý kmín, skořici, koriandr, zázvor a necháme 30 sekund restovat
  7. potom vmícháme rajčatové pyré, po pár minutách kuřecí vývar a sušené meruňky
  8. snížíme teplotu a necháme 30 minut dusit
  9. po 30 min přidáme opečené kuřecí maso a vaříme 30 minut
  10. mezitím si připravíme rýži:
  11. do pánve s rozpuštěným máslem přidáme rýži a chvíli opékáme
  12. pak přilijeme zeleninový vývar, přidáme špetku soli, promícháme a přivedeme k varu
  13. snížíme teplotu a přiklopené vaříme doměkka (asi 17 minut)
  14. (já to přeliji do rýžovaru a dodělám v něm)
  15. maso podáváme posypané koriandrem s máslovou rýží.

 

Napsat komentář