Menu

Rizoto po Česku

17.7.2015 - Česká kuchyně, Hlavní chody

rizeto

Jelikož někteří Češi prostě italské risotto nejedí a říkají že je to blemca tak jsem si dovolil udělat vlastní verzi. 

Ingredience:
na 6 porcí

Postup:

  1. nakrájíme maso na cca 1cm kostky
  2. cibuli nakrájíme na drobno
  3. všechnu kořenovou zeleninu nakrájíme na 1 cm kostky
  4. pokrájíme celerovou nať
  5. na sádle orestujeme maso
  6. přidáme sůl, pepř a podlijeme trochou vody
  7. dusíme do měkka a dokud se nevypaří všechna voda
  8. přidáme cibuli, máslo a smažíme, dokud nezesklovatí cibule
  9. po té kořenovou zeleninu a opět smažíme 5 min
  10. na konec rýži a necháme smažit cca 3 min
  11. poté zalijme vývarem a vmícháme celerovou nať
  12. necháme vařit 15 min od bodů varu
  13. po 15 min vypneme a necháme cca 5 min odpočívat
  14. servírujeme s nastrouhaným sýrem a okurkou

Napsat komentář