Jelikož někteří Češi prostě italské risotto nejedí a říkají že je to blemca tak jsem si dovolil udělat vlastní verzi.
Ingredience:
na 6 porcí
- 600 g vepřového masa
- 100 g mrkve
- 100 g celeru
- 100 g petržel
- 300 ml hovězí vývar
- 300 ml zeleninový vývar
- 400 rýže basmati
- 100g másla
- 400 g cibule
- 1.5 lžička Pepře
- celerová nať
- sýr (eidam, gouda)
- 2 lžíce sádla
Postup:
- nakrájíme maso na cca 1cm kostky
- cibuli nakrájíme na drobno
- všechnu kořenovou zeleninu nakrájíme na 1 cm kostky
- pokrájíme celerovou nať
- na sádle orestujeme maso
- přidáme sůl, pepř a podlijeme trochou vody
- dusíme do měkka a dokud se nevypaří všechna voda
- přidáme cibuli, máslo a smažíme, dokud nezesklovatí cibule
- po té kořenovou zeleninu a opět smažíme 5 min
- na konec rýži a necháme smažit cca 3 min
- poté zalijme vývarem a vmícháme celerovou nať
- necháme vařit 15 min od bodů varu
- po 15 min vypneme a necháme cca 5 min odpočívat
- servírujeme s nastrouhaným sýrem a okurkou