Menu

Jihočeská kulajda

15.3.2015 - Česká kuchyně, Polévky

kulajda

Ingredience:
pro 4 – 5 porcí

 

Postup:

  1. brambory nakrájíme na kostičky
  2. v hrnci přivedeme vývar nebo vodu k varu, osolíme, okořeníme a dáme do něj brambory
  3. vaříme, dokud nebudou brambory měkké
  4. houby omyjeme a rovněž nakrájíme na stejné kousky (v případě sušených hub namočíme cca 30 minut předem)
  5. zvlášť na másle osmahneme a následně, když pustí šťávu, podusíme, a to nejméně 15 minut
  6. osmažené houby dáme do hrnce s brambory
  7. přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně a vše povaříme
  8. potom do polévky rozklepneme vajíčka, vmícháme a necháme je ztužit velmi mírným varem
  9. dochutíme cukrem, koprem a okyselíme octem dle chuti

Napsat komentář