Ingredience:
na 5-6 porci
na těstoviny
- 500g těstovin penne
- 2 lžíce soli
- 1 lžička karí koření
maso
- 600 g kuřecího
- 3 velké cibule
- 125 g másla
- 1 lžička karí
- 1/2 lžičky pepře
- sůl
na zapékaní
- niva 350 g
- 1 větší pórek
- 500 ml smetany 30%
Postup:
- do velkého hrnce dáme vodu sůl a kari, až se voda začne vařit tak přidáme i těstoviny
- těstoviny vaříme al dente
- nakrájíme maso na menší kousky a cibuli na jemno
- v pánvi si rozehřejeme máslo dáme do něj cibuli a necháme zesklovatět
- přidáme maso, kořeni, sůl promícháme
- lehce obděláme aby nebylo úplně sirové ale ne moc dlouho aby nebylo vysušené
- pórek nejdřív překrojíme na pul a potom na cca 1cm proužky
- nastrouháme nivu
- až budou cestoviny udělané tak vše (maso, těstoviny, pórek, smetanu a půlku nastrouhané nivy) dáme do pekáče a promícháme
- na vrh ještě přisypeme druhou půlku nivy a dáme zapéct na 250°C na cca 30min, pokud by se vám zdálo že to svrchu příliš tmavne snižte teplotu na 180°C