Ingredience:
- 1 kg bůčku
- 20 stroužku česneku
- sůl 1-2 lžičky
- 5 kusu bobkových listů
- 6 kuliček pepře
Směs kořeni na potřeni na naložení
- 1 lžíce papriky
- 1 lžíce grilovacího kořeni
- 1 lžička kari
- 1 lžička pepře
- 7 stroužku česneku
- pálivou papriku jak kdo má rad
- 1 lžička worcesterové omáčky
- 1 lžička soli
- pro lepši natíraní přidáme stolní olej aby vznikla pasta
nálev na napichovaní
- 2 lžičky soli
- 125 ml vody (cca pul hrnku)
Postup:
- bůček napícháme injekční stříkačkou slaným nálevem
- cca 6 stroužku česneku rozkrojíme na půlky a napícháme do masa
- dáme do lednice na 24 hodin
- potom bůček vaříme 35 minut v papiňáku v osolené vodě s bobkovým listem a pepřem a česnekem 7 stroužky
- po uvařeni ještě namažeme směsi kořeni, zabalíme do dvojitého alobalu a necháme v lednici 7 dni odležet.