Menu

Utopenci

17.11.2015 - Česká kuchyně, Předkrmy

utopenci1utopeneci2

Možná si řeknete proč utopenci? To snad zná každý, ano zná to spousta lidi a každý to dělá po svém. Setkal jsem se se sladkými utopenci, ty mi fakt nechutnali, někteří říkají že se jim kazí, což mě přišlo podivné pač nám se nikdy nekazili. Tak zde je moje varianta.

 

Ingredience:

 

Nálev:

 

Postup:

  1. dáme do velkého hrnce ocet, vodu, cukr, sůl, pepř, nového kořeni, bobkové listy, hořčičné semínko
  2. vaříme cca 2-4min
  3. oloupeme špekáčky
  4. co možná nejvíce nařízneme v půli
  5. jednu stranu opepříme druhou posypem paprikou
  6. do zářezu dáme kolečko cibule a proužek papriky
  7. sepneme párátkem
  8. skládáme do velkých sklenic (nejlépe 5l)
  9. dno vyskládáme cibuli
  10. jednotlivé vratný se prokládají zbytky cibule a papriky
  11. na vrh dáme jednu feferonku a zalijeme studeným nálevem
  12. vše musí byt dokonale ponořeno tak že buď zatížit a nebo tam dat půlku víčka od velké hořčice tak aby tlačilo dolu (viz. obrázek)
  13. v chladu necháme cca 3 týdny

 

 

 

Napsat komentář