Ingredience:
(4 porce)
- 150g másla
- 100ml oleje
- 2 cibule
- 320g rýže arborio nebo carnaroli
- 200ml suchého bílého vína
- 8 lžic strouhaného parmazánu
- mořská sůl dle chuti
- 1/2 lžičky pepře
- zeleninový vývar dle potřeby
- 600g hovězího svíčkové
- hrst nasekané petrželové natě
- 200g zeleninové směsi, (petržel, celer, mrkev)
Postup:
- maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme
- nakrájíme cibuli na jemno
- petržel, celer, mrkev nakrájíme na malé kostičky
- v hrnci rozpálíme olivoví olej a nakrájenou cibuli a hlenka orestujeme
- přisypeme rýži a hlenka orestujeme
- opepřime, osolíme a podlijeme vývarem
- podléváme zeleninovým vývarem a vínem a za stálého míchaní dusíme rýži do měkka
- rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem, vše dobře promícháme
- rozehřejme máslo a opečeme na něm maso cca 1 min na každé straně
- nakonec ozdobíme petrželovou natí, mužeme zpestřit rajčaty popřipadě přelít výpekem s masa