Menu

Zeleninové rizoto se svíčkovou

13.8.2016 - Hlavní chody, Italská kuchyně

zeleninove risoto se svickovou

 

Ingredience:
(4 porce)

 

Postup:

  1. maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme
  2. nakrájíme cibuli na jemno
  3. petržel, celer, mrkev nakrájíme na malé kostičky
  4. v hrnci rozpálíme olivoví olej a nakrájenou cibuli a hlenka orestujeme
  5. přisypeme rýži a hlenka orestujeme
  6. opepřime, osolíme a podlijeme vývarem
  7. podléváme zeleninovým vývarem a vínem a za stálého míchaní dusíme rýži do měkka
  8. rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem, vše dobře promícháme
  9. rozehřejme máslo a opečeme na něm maso cca 1 min na každé straně
  10. nakonec ozdobíme petrželovou natí, mužeme zpestřit  rajčaty popřipadě přelít výpekem s masa

Napsat komentář