Menu

Hovězí Stroganoff

12.3.2016 - Hlavní chody, Ruská kuchyně

sroganoff

Ingredience:
pro 4 porce


Postup:

  1. maso pokrájíme na kostky
  2. osolíme opepříme a přidáme olivovým olejem
  3. okurky a šalotky nakrájíme na nudličky
  4. česnek nakrájíme na tenké plátky
  5. žampiony podle velikosti nakrájíme na půlky nebo čtvrtky
  6. na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme žampiony a orestujeme
  7. cca po 1min přidáme šalotky a česnek vše orestujeme
  8. po 2 min přendáme z pánve na talíř
  9. pánev znovu zahřejeme a marinované maso na ni rovnoměrně rozložíme
  10. maso orestujeme tak aby se zatáhlo
  11. podlíváme dle potřeby vývarem a dusíme do měkka
  12. přidáme lžíci rajčatového protlaku, promícháme a necháme restovat cca 1 min
  13. k masu přidáme orestované žampiony s česnekem a šalotkou a promícháme
  14. pak přidáme na nudličky pokrájené okurky, worcester, hořčici
  15. po 1 min přidáme červené víno a necháme odpařit alkohol
  16. vše prohřejeme, dochutíme solí a pepřem
  17. stáhneme z ohně a vmícháme zakysanou smetanu
  18. před podáváním ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou

 

 

Příloha:

Vynikající přílohou jsou vařené těstoviny, například tagliatelle
dušená rýže

Napsat komentář