Ingredience:
pro 4 porce
- 600 g zadního hovězího nebo roštěné
- 200 g žampionů
- 4 kyselé sterilované okurky
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 0,5 dl červeného vína
- 200 g zakysané smetany
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička hořčice
- 3 lžičky rajčatového protlaku
- 1 lžička worcesterové omáčky
- 1/2 lžičky mletého bílého pepře
- hovězí vývar dle potřeby
- sůl
Postup:
- maso pokrájíme na kostky
- osolíme opepříme a přidáme olivovým olejem
- okurky a šalotky nakrájíme na nudličky
- česnek nakrájíme na tenké plátky
- žampiony podle velikosti nakrájíme na půlky nebo čtvrtky
- na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme žampiony a orestujeme
- cca po 1min přidáme šalotky a česnek vše orestujeme
- po 2 min přendáme z pánve na talíř
- pánev znovu zahřejeme a marinované maso na ni rovnoměrně rozložíme
- maso orestujeme tak aby se zatáhlo
- podlíváme dle potřeby vývarem a dusíme do měkka
- přidáme lžíci rajčatového protlaku, promícháme a necháme restovat cca 1 min
- k masu přidáme orestované žampiony s česnekem a šalotkou a promícháme
- pak přidáme na nudličky pokrájené okurky, worcester, hořčici
- po 1 min přidáme červené víno a necháme odpařit alkohol
- vše prohřejeme, dochutíme solí a pepřem
- stáhneme z ohně a vmícháme zakysanou smetanu
- před podáváním ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou
Příloha:
Vynikající přílohou jsou vařené těstoviny, například tagliatelle
dušená rýže