Menu

Citronový dort s Mascarpone

14.3.2016 - Italská kuchyně, Moučníky

Citronovy dort s Mascarpone

Ingredience:
4 porce

Těsto:

 

Krém:

 

Postup:

  1. sušenky rozdrtíme nejlépe v el. sekáčku a smícháme s máslem
  2. těsto dáme do vymazané a vysypané formy, uhladíme do výšky cca 2 cm
  3. pečeme v předehřáté troubě 10-12 min na 
200 stupňů.
  4. žloutky s cukrem a citronovou esencí vyšleháme do pěny
  5. přidáme citronovou šťávou, mascarpone a promícháme
  6. nalijeme to na upečené těsto a necháme ztuhnout v lednici

 

jako ozdobu si můžeme připravit citronovou polevu

  1. v malém kastrůlku rozehřejeme 2 lžíce cukru
  2. přidáme nastrouhanou citronovou kůru a asi 1dcl vody
  3. povaříme, aby se cukr rozpustil
  4. ozdobíme dort a po ztuhnutí můžeme podávat

 

 

Napsat komentář