Menu

Hovězí líčka na červeném víně

4.11.2016 - Česká kuchyně, Hlavní chody

licka-na-cervenem-vine

 

Ingredience:
pro 4-6 porcí

 

Postup:

  1. celer, mrkev a petržel, nakrájíme na kostičky
  2. cibule a česnek nakrájíme nadrobno
  3. hovězí líčka očistíme a osolíme a opepříme
  4. v hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm líčka ze všech stran dohněda
  5. pak je vyjměte a dáme stranou
  6. do hrnce nasypeme kořenovou zeleninu a osmahneme ji dozlatova
  7. pak přidáme cibuli a česnek a opékáme dočervena
  8. přidáme celé divoké koření a rajský protlak a mícháme ještě minutu
  9. zalijte vínem, vaříme dokud se objem nesníží na třetinu (trvá to asi 30 minut)
  10. vrátíme do hrnce opečená líčka a zalijte je vývarem
  11. přiklopíme a dáme dusit do trouby předehřáté na 140°C asi 2 hodiny doměkka
  12. líčka vyndáme na talíř a vyndáme celé koření
  13. omáčku rozmixujeme přecedíme přes jemné síto
  14. podle potřeby dosolíme a dopepříme, případně lehounce osladíme, aby omáčka získala ještě lepší chuť
  15. těsně před podáváním do horké omáčky zašleháme máslo

 

Příloha:
bramborová kaše

 

Napsat komentář