Menu

Hovězí s černou sójovou pastou

5.11.2016 - Čínská kuchyně, Hlavní chody

hovezi-maso-s-cernou-sojovou-pastou

Při přípravě tohoto pokrmu můžete použít i levnější hovězí maso, marinováním zkřehne.

Ingredience:
na 2 porce 

 

Marináda:

 

Postup:

  1. maso nakrájíme ostrým nožem nebo sekáčkem na nudličky
  2. suroviny na přípravu marinády smícháme v mise
  3. přidáme maso a obalíme je v marinádě
  4. přikryjeme a uložíme nejméně na 2-3 hodiny do chladničky, nejlépe přes noc
  5. cibuli a zelenou papriku nakrájíme na kostičky
  6. jarní cibulku nakrájíme na kolečka
  7. čili papričky a zázvor nakrájíme na plátky
  8. v předehřátém woku nebo na velké pánvi rozehřejeme olej
  9. přidáme maso a opékáme je za stálého obracení zhruba minutu, dokud nezmění barvu
  10. maso dáme stranou a udržujeme je teplé
  11. Ve woku nebo pánvi ponecháme přibližně 2 lžíce oleje
  12. přidáme cibuli a zelenou papriku a opékáme 1-2 minuty
  13. dáme stranou k masu
  14. přidáme jarní cibulku, zázvor a čili papričky a opékáme je asi minutu
  15. přidáme černou sójovou pastu a rozmícháme dohladka
  16. maso a zeleninu vrátíme do woku nebo do pánve zamícháme, opékáme zhruba minutu
  17. hotový pokrm servírujeme na předehřátý talíř

 

Příloha:

Jasmínová rýže

 

Napsat komentář